Siūlai gijomis, ar verta vargintis?

Siūlai siūlai susivykit, siūlo galo nepalikit...

Kaip mano mama pasakytų, o anksčiau tik gijos buvo, vydavom ir vydavom tuos siūlus...Dabar siūlai gijomis taip pat pardavinėjami, nors galbūt nebėra tokie populiarūs. Dabar visi norim visko kuo paprasčiau ir greičiau, o nusipirkus siūlus gijomis, gi prie jų dar reikės nemenkai padirbėti?! Taigi, ar verta?
Mano galva, siūlai gijomis vis dar naudingi ir reikalingi. Pastaruoju metu teko išbandyti keletą pardavėjų, kurie pardavinėja gijomis. Didžiausias pliusas, aišku, buvo tas, kad siūlus įsigijau žymiai pigiau nei kamuoliukuose. Taip taip, kaina juk mums labai svarbi☺. Viską pirkau internetu, tad teko pasikliauti pardavėjų sąžiningumu dėl teisingai pasverto kiekio. O kartais būnu įtari šiuo klausimu...Bet bet, vėlgi, spalvų gausa, kiekio ir kainos santykis vis nugali.

Mano paskutinis laimikis

Parsisiuntusi siūliukus, pirmiausia pasidžiaugi didžiulėmis "babinomis". Tuomet jau kimbi į darbą ir prasideda tikrasis džiaugsmas, o kartais ir dvejonės. Veju kamuoliuką po kamuoliuko ir svarstau, o gal nevertėjo, gal laikas brangesnis už pinigus, jėėėzau, kaip atsibodo ir t.t. Bevejant mintyse jau dėlioju būsimo mezginio eskizą, koks jo turėtų būti storis, kokiais virbalais megsiu. Galbūt geriausias pateisinimas babinų, kad įsigijus tokiu būdu supakuotus siūlus, tu pats esi tikrasis šeimininkas, pats nusprendi, kokio storio jie bus, kas iš jų išeis. Man pastaruoju metu galioja tokia vos ne taisyklė, kad pav. merinosų vilnos reikia suvyti bent 6vnt. gijų. Tai reiškia, kad 6 kamuoliukai jau garantuoti. Tada reikia nuspręsti, kokio svorio jie bus, kad iš viena "babina" būtų tinkamai sudalinta. O žinot, kas geriausia ir keisčiausia, kad tokio plonumo siūlų kamuoliukuose kaip ir nelabai gausi! Todėl būtent toks variantas geriausiai tinkamas, pavyzdžiui, pridėti prie moherio siūlų ir megzti plonytę skarą ar suknelę...Ir standžiau, ir greičiau☺. Tiesa, o kur dar galimybė miksuoti spalvomis...

Vakaro malonumai iškart su dviem babinomis

Gijomis pradėjau pirkti ne taip seniai, šiek tiek esu "žalia" šitame reikale, todėl kartais apsiskaičiuoju dėl reikiamo kiekio. Perkant gijomis, pardavėjai kažkodėl nežino tikslaus metražo, o gal jį tiesiog sunku įvardinti. Jei pagal gramus ir metrus žinodavau kone idealiai, tai čia, su kamuoliukais, kartais lieka nemažai likučių, kurių labai nemėgstu. Dar labai nemėgstu mazgų, todėl dažniausiai stengiuosi siūlus vyti į vieną didelį kamuolį, o tai nėra labai patogu, jie gaunasi sunkoki...Ir paskutinis, turbūt bene svarbiausias minusėlis, kad pačios suvyti siūlai nebūna taip gražiai susisukę, kokie būna perkant kamuoliukais...Deja.

Keleto valandų darbelis, kamuoliai po 6 gijas

Tokie mano pasvarstymai apie siūlus gijomis, arba dar liaudyje plačiai vadinamose "babinose". Taigi, ar verta? Manau, kad verta tuo atveju, jei dažnai įsigijus siūlus kamuoliukuose, jums netinka jiems megzti rekomenduojamas virbalų storis. Čia jį gali susiplanuoti pats, vieną giją pridedant daugiau ar mažiau. Taip pat toks variantas patiks, jei norisi sutaupyti pinigėlių, o žiūrint filmą kamuoliukų vijimas visai neblaško. Tai tiek šiam kartui, įdomu, o jūs perkate siūlus gijomis ir kodėl?

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai