Ar praktiška megzti reglano rankoves vaikams?

Rašant apie mezgimą ir norint remtis vien savo pavyzdžiais, truputėlį užtrunka...Turbūt todėl kol kas įkeliu ne tiek daug įrašų, kiek tikėjausi iš pradžių. Bet aš pasitempsiu, ir šiaip paieškosiu jums daugiau įdomesnių temų, pažadu! 




Žinote, man labai gražu reglanas. Mezgant reglaną, gaunasi toks tvarkingo, profesionaliai sukirpto drabužio vaizdas. Priminsiu, kad reglanas - tai drabužis (gali būti siūtas arba megztas), kurio rankovės vientisos su pečiais, o rankovės viršutinė dalis siekia apykaklę. To pasiekti mezgant būna ne taip paprasta, nes prireikia šiek tiek skaičiavimų, kurių aš labai nemėgstu. Reglanas gali būti mezgamas tiek nuo viršaus, tiek nuo apačios. Geriausia būtų, kad norint mažiausiai rizikuoti nepataikyti su matmenimis, pasigaminti iškarpas iš popieriaus ir megzti pagal jas.



Panaršius interneto platybėse padariau išvadą, kad toks kirpimas netinka labai siauriems ir nuolaidiems pečiams, kadangi itin juos išryškina. Sakysite, siauri pečiai gerai, bet šiaip mūsų figūra juk turi išlikti proporcinga. Kažkada buvo itin madingo golfai, t.y. tokios megztos, prie kūno prigludusios, aukštu kaklu palaidinės. Tai va, man būtent tokiose palaidinėse gražiausiai atsiskleidžia reglanas. Tiesa, pati nešioti golfus šiek tiek vengiu, nes jie išryškina mano kriaušės figūrą...Dabar galvoju , kad reglano rankovės tikrai gražu aukštiems ir "petingiems" vyrams☺.



Kaip matote iš nuotraukos viršuje, mezgant šiuo būdu, galima reglano takelyje daryti užsegimą, kuris irgi tampa papildoma apdailos detale. Tiesa sakant, padaryti užsegimą labai lengva, kadangi priekinėje mezginio dalyje tereikia įsiūti sagutes, o prie rankovės primegzti/prinerti kilputes. 


Man pačiai smagiausia dalis mezgant reglano rankoves, kad yra žymiai lengviau jas susiūti, kitaip tariant, įstatyti. Mezgant nuo viršaus, visas mezginio dalis, siūti išvis nereikėtų. Mezgant kitą kartą reglano rankoves, turbūt taip ir padarysiu. Taip pat galima pažaisti su reglano linijų apdaila (dar vadinamais reglano takeliais), kitaip tariant, atlikti dekoratyvinį mezginio siaurinimą. Pavyzdžiui, kaip dariau aš - siaurinant visas mezginio dalis, 2 šoninės akys buvo sumezgamos gerojoje pusėje, kartu mezginio kraštelyje paliekant vieną akį nesumegztą.




Pereikime prie konkretaus pavyzdžio, matomo nuotraukose. Pabandžiau pritaikyti reglano rankoves mažojo megztukui. Šį kartą mezgiau kiek paskubomis, labai neskaičiavau ir nematavau, o baigusi darbą megztuką užmečiau kažkur į spintą, nes nekantravau pradėti kažką naujo. Gaila, bet kol megztukas buvo susiūtas, vaikinukas jį spėjo išaugti☺. Nežinau ar dėl to, kad kiek per mažas, ar dėl to, kad reglanas itin priglunda, man pasirodė, jog vaikams tai nėra pats patogiausias nešioti drabužis. Apvilkus juo, rankovės buvo itin prigludusios, reglano takelis ėjo iki pažasties apačios ir kiek rėžėsi į ją. Šiaip megztukas ir turėtų būti prigludęs, bet nevaržyti mūsų judesių.

Norėdama įsitikinti, kame bėda, ateityje būtinai megsiu dar vieną tokio tipo megztuką sūneliui. Na, o šiaip, reziumuojant darbą ir vertinant rezultatą, mezgant man labiausiai patiko lengvai derinamas prie kitų rūbelių spalvų derinys ir greitas mezgimas. Apie patį reglaną išsamiau, kaip jį megzti, kaip apskaičiuoti reikiamą akių kiekį ir kt. svarbūs dalykai - jau kitame įraše. Tikiuosi, kad ir šiame įraše radote naudingų dalykų ir likote įkvėpti išbandyti reglano mezgimą patys!


Trumpai drūtai: 
Mezgimo raštas - gerosiomis akimis + rankogaliai ir apačia 1gera/1bloga;
Virbalų numeris - 4.5;
Akių skaičius - priekis ir nugara  vienodai, po 60, rankovės po 22;
Skirtas amžiui - 10-12 mėnesių;
Jei megzčiau dar kartą - atidžiau išmatuočiau tą, kuriam mezgu☺.

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai