Gal jau reikia šaliko? Vyraujančios 2017 metų tendencijos šalikų pasaulyje

Atrodo, lietūs bent kuriam laikui pagaliau pasitraukė, valio! Šiandien su mažuoju ėjome pasivaikščioti, paganyti akis į rudeninį miestą ir žinot ką, gražu, bet šaltoka... Tikrai jau vėsus ruduo, reikia naujo, šilto, jaukaus ir stilingo šaliko sūnui ir man. Praverstų ir vyrui naujas. Paieškome būsimų šalikų dizaino drauge? 

2017 METŲ VYRAUJANČIOS RUDENS SPALVOS

Kodėl rašant apie šalikėlius, man jos tokios svarbios? Manau, kad rudens - žiemos sezonu šalikas gali tampa svarbiausia mūsų aprangos detale. Gražus ir ryškus šalikas geriausiai pagyvins ir patį nuobodžiausią jūsų aprangos derinį, taps ryškiu akcentu. Man tik šiek tiek gaila, kad gatvėse matau mažai ryškesnių spalvų, labiau dėvime pastelines, rusvas, pilkšvas spalvas. Kita vertus, o kada pilkšvos ir "nude" spalvos gali išeiti iš tos mados....gi jas taip lengva derinti ir niekuomet nesuklysti. Nors šiaip skelbiama, kad lyg ir "madingiausia" 2017-2018 metais tituluojama žalia su gelsvais ir melsvais tonais spalva. Dievinu šitas spalvas! Kažkas naujo iš jų tikrai bus☺. Taip pat daug kur akcentuojama vaiski raudona spalva. Valio, nors kada viskas čia man patinka ir tinka.

ŠALIKAS VAIKAMS. Na, o čia mezgėjoms dažnai atsiskleidžia neišsenkami fantazijos klodai... Nežinau kodėl, bet nors ir jau pati turiu vaikutį, bet man vis dar nėra gražu tie visi spalvynai - margumynai su kutukais ir ančiukais, bendrai sakant. Man tokių "grožybių" išmetė googl'as, įvedus į paiešką kažką anglų kalba apie megztus šalikus vaikams... Pabandykite ir jūs, kai norėsite sau nuotaiką pasikelti. Arba, susigadinti, kaip pažiūrėsi☺. Na, bet grįžtame prie normalių, paprastai ir tvarkingai megztų, šalikėlių vaikams pavyzdžių. 

Lengvas mezgimas ir greitas rezultatas. Ripsas derinamas su bumbulais

Nuotrauka ir idėja iš čia

Storais siūlais, blogųjų akių raštu arba ripsu, megzta skara su kutais. Apie šią mergaitę ir jos demonstruojamus megztus rūbelius bei aksesuarus galėčiau atskirą įrašą parašyti. Tai nuostabiai graži mergaitė, kuri auga mūsų akyse, kadangi demonstruoja megztus darbelius nuo visai mažumės. Bravo ir tų megztų drabužėlių kūrėjai, ir jei gerai supratau, mergaitės mamai 

Daugiau nuostabių aksesuarų vaikams galite rasti čia


Kaip Jums toks elegantiškas šalikėlis? Sakyčiau, gana originalu, o jei bus numegztas iš ryškesnių spalvų, tai ir žaismingas. Išsamų aprašymą rasite nuorodoje žemiau


ŠALIKAS MOTERIMS. Šių metų spaudoje ir interneto platybėse, kaip ir keletą pastarųjų metų, gatvėse daugiausiai matomi ilgi ir platūs šalikai. Pridurčiau, kad ir marginti įvairiausiomis stambiomis pynėmis. Nieko čia blatno, viskas kaip ir matyta, todėl čia nekelsiu pavyzdžių. Beje, yra šiokia tokia man patikusi naujovė. Šį sezoną bus derinami ilgi, megzti šalikai ir to pačio, arba labai panašaus, rašto mezgimo suknelė. Esmė, kad jie turi derėti tarpusavyje ir būti savotišku komplektu. Šiuo atveju šalikas atliks kaip ir dekoro funkciją, o prireikus, jį bus galima išardyti ir tiesiog apsisukti ant paltuko.

Plataus silueto ir plačių rankovių megzta suknelė arba trumpas megztukas iš 2017 metų kolekcijos. Naudojant storus siūlus rezultatas vėlgi gali būti greitai pasiekiamas

Megzto viršutinio rūbo ir šaliko derinys. Foto iš čia

ŠALIKAS VYRAMS. Šiaip panašiai viskas tas pats, kaip ir moterų madose. Gal tik raudonos spalvos jų deriniuose išvysime mažiau ir patys raštai įprastesni. Dėl spalvų, bet kaip jiems tinka žalia ir mėlyna...O dar ir šį sezoną taip madinga, super. Dėl rankomis megztų šalikų, drįsčiau teigti, kad juos vyrai nešioja mažiau, nei moterys. Žinote, man atrodo, kad truputį kaip vaikai. Gi tas megztas šalikas graužia, nenoriu...Visiškas mitas dėl graužimo, bet kiek kartų esu girdėjusi tokį pasakymą☺.

Storas, su pagrindiniu akcentu - pyne viduryje, neutralios spalvos vyriškas šalikas



Šiam kartui tiek pavyzdžių ir įkvėpimų. Suprantu, kad čia jų vos keletas, bet aš pirmiausia trokštu Jus išvis įkvėpti megzti kažką naujo ir truputėlį nurodyti gaires, kas šiuo metu "ant bangos". Mano pasidalinti pavyzdžiai nebūtinai bus naujausi, jie gali būti tiesiog gražūs, kažkuo originalūs ir verti pasidalinimo. Aišku, kaip bebūtų, jūs pačios sau geriausios dizainerės ir įkvėpėjos, čia faktas, nesiginčysiu☺.

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai