Ar medvilnės siūlai skirti tik vasaros mezginiams

Pagaliau užbaigiau vieną iš savo vasaros projektų! Taip taip, ruduo lyg ir jau įsibėgėja, o aš dar medvilnės megztinuką traukiu. Bet kad žinotumėte, kaip tas vasaros likutis išvis mane slėgė...Labai Nemėgstu, kai kažkas lieka neužbaigtas ir grūmoja man pirštu iš kokio kampo. Bet pamirškime tai ir pažiūrėkime, kas gavosi.



Pradėkime nuo to, kad aš be proto mėgstu megzti, bet labai nemėgstu mezginio apdailos. Su malonumu  renkuosi siūlus, būsimą mezginio raštą, skaičiuoju reikiamą akių kiekį, matuoju, galiausiai mezgu. Jaučiuosi mezganti gana greitai, gal šiek tiek su nekantrumu greičiau užbaigti ir pagaliau nešioti, bet greitai ir smagiai. Ir tada baam taram. O kas jį susiūs ir atliks visą kitą reikiamą apdailą?! Dar sagų įsiuvimas dar dar, bet jau šonų ir pečių susiuvimas, tai eina jis sau, toli toli. Tai tiek trumpai apie mano nemeilę siuvimui šiam kartui, stengsiuosi dažnai apie ją neskelbti ir neįkyrėti.


Tai grįžkime prie to, ką išsitraukiau iš mezginių dėžės ir pagaliau užbaigiau. Čia matome skaisčiai mėlynos, labiau žydros spalvos, su labai simpatiškai šviesios rudos dryželiais, megztuką berniukui.  Naudoti medvilnės siūlai, lengvai įsimenamu pavadinimu "Eva". Kiek menu, buvo labai lengva iš jų megzti, siūlai tiesiog slydo tarp pirštų. Šiaip jie tokie gana ploni, kyla grėsmė ištįsti, bet pasirinkus atitinkamą raštą visa tai galima lengvai suvaldyti. Aš ir vėl pasirinkau nesunkų raštelį, tiesiog 2 eilės blogosiomis akimis, o kitos 2 eilės 1g., 1b., tada keičiam į blogasiąs ir t.t. Taip gaunasi toks iškilus mezginys, iš pažiūros atrodantis storesnis, nei yra. Fainas raštas, mano galva, kaip tik medvilnės siūlams☺.



Mezgimas ėjosi gana sklandžiai, neturiu skundų nei siūlams, nei modeliui. Kadangi mezgiau dar metukų neturinčiam mažiuliui, mezgiau gana platų ir be didelių "išėmų" pažastyse ar kakle. Kaklas, žinoma, šiek tiek išimtas, dešinėje palikau petį nesusiūtą, čia dar žada įtūpti kokia nors ryški, arba šiaip įmantresnė, saga. Iš savo menkos vaikų auginimo patirties galiu patarti, kad mezgant vaikams žaisti su daug sagų neverta, nes nors ir jos labai gražu, bet kol jas susagioji tam besimuistančiam kirminukui...Sakyčiau, nepavojinga užsiimti sagų pasauliu maždaug iki 6 mėn.☺.


Tai štai tokia šio mezginio istorija. Dabar dėl pačių medvilnės mezginių nešiojimo šaltuoju sezonu. Na, argi vaikutį rengsime tik megztuku? Po apačia bodžiukas juk praktiškai visuomet bus. Ant viršaus velkame striukytę, rišame šaliką...Aišku, prie stipresnio minuso galbūt medvilninį megztinuką nukiščiau giliau į stalčių, bet yra dar vienas didelis BET. Man atrodo, kad mūsų kleckiukai kartais labiau serga dėl per didelio jų "aptūzijimo". Kartais matau, kaip mažiukai rieda vežimukuose iškaitusiais žandais ir man jų truputį gaila. Negi jums patiktų jausti šlapumą prie kaklo ar pažastyse. Išėjus tokios būsenos į lauką ir ligos greičiau puola dėl per didelio temperatūrų skirtumo. Na, jaučiu, kad jau pradedu bambėti, kaip pikta teta, reikia baigti☺. Paprasčiausiai sakyčiau, kad medvilnė rudeniui dar tikrai tinka. O šiaip dar priminsiu, kad medvilnės siūlai išvis labai geras pasirinkimas stipriau prakaituojantiems, nes yra labai pralaidūs orui. 

Iki susimezgimo, Justė

P.S. VISAI NETYČINĖ KARŠTA SPALIO PRADŽIOS NAUJIENA (jei ką, reklama neužsakyta☺)!
Prisiekiu, visai netikėtai, užėjusi į vieną mylimiausių savo mezgimo siūlų parduotuvių, užmačiau štai ką! Spalvos  telikę vos kelios, nežinau, iki kada bus nuolaida, bet kam dar likę, pasinaudoti tikrai verta, suskubkite☺. O siūlai tikrai visai faini.

Komentarai