Mezgu kepurytę ir šaliką iš vilnos

Atrodo, ruduo ateina kiekvienais metais, bet šiais metais jis kažkoks kitoks. Taip niūriai košia vėjas ir lietus, kad nesinori nosies iš namų kišti jau beveik savaitę. Jaučiuosi kaip eilinė lietuvė, dejuojanti dėl blogo oro, bet kad jis tikrai blogas...Ir veido kaukę užsidėjau, ir šokolado pusę plytelės suvalgiau - nepadeda, liūdnoka nors tu ką. Na, bet namuose turiu mažą, guviai ropojantį gražuolį, dėl kurio tiesiog neturiu teisės leisti sau liūdėti, nevalia. Kaip visada, nuotaiką sau pakelti bandau su mezginiu. Kai toks oras, tiesiog negalima sau, o tuo labiau mažajam, leisti išeiti į lauką be šaliko ar kepurės. Baigtas dar vienas projektas ir sėkmingai pratestuotas☺.



Kažkada jau džiaugiausi savo mini lobiu, t.y. vilna gijomis. Iš šios vilnelės turbūt pamatysite dar ne vieną mezginį mažajam ar kitiems šeimos nariams. Tiesiog jos įsigijau sočiai ir už gerą kainą, kuo labai džiaugiuosi. Kokybė vis dar tenkina, vilna minkštutė, maloni liesti, kol kas nesivelia.


Kadangi dar tik ruduo, nesistengiau megzti storų aksesuarų, gi su jais apsimūturiuoti dar spėsime. Pagalvojau, kad iš vilnelės ir taip gausis pakankamai šiltas galvos apdangalas, kaip rudeniui. Kiek dvejojau dėl sodriai žalios spalvos priderinamumo berniukui, bet galiausiai nusprendžiau, kad ši spalva kaip tik labai vyriška ir stipri☺.


Manau, kad visgi megsiu dar vieną tokį rinkinuką žiemai, tik priderinsiu truputį kitokį raštų santykį. Vyras kiek bumbėjo, kad mergaitiškas, o jums kaip atrodo?
Šalikėlis. Per patį mezginio vidurį matoma pynė kiek per "kūda", todėl šalikas tvarkingai lenkiasi per pusę, tuo tapdamas tik šiltesniu. Bet norint to išvengti, reikėtų rinktis kiek storesnius siūlus, derinti platesnę pynę ir imti mažiau ripso akių. Juk norisi, kad matytųsi visas šaliko grožis. Na, pats šaliko plotis tokiam amžiui tikrai tinkamas. Žodžiu, reikia standesnio mezginio.
Kepurytė. Storesnės kepurytės, mezgant iš grynos vilnos, gal ir išvis nereikėtų. Šilumos turėtų pakakti. Ko reikėtų, tai kaip tokiam mažam vaikučiui, primegzti ar prinerti ausytes su šniūreliais. Kadangi nėra specialaus atvarto (tuo pačiu arba kitu raštu), kepurytė kiek smunka nuo ausyčių. Nieko baisaus, bet kodėl gi nepatobulinus projekto☺. O gal dar pridėti bumbulą?

TRUMPAI DRŪTAI
Mezgimo raštas - ripsas + pynių intarpai (renkamės pagal nuotaiką);
Virbalų numeris - 3.5;
Akių skaičius - kepurė 120, šalikas 30;
Skirtas amžiui - 1 metai;
Jei megzčiau dar kartą - daryčiau platesnę pynę ir mažiau ripso akių.

P.S kepurytės "tiuningas" atliktas jau įrašo dieną. Prie kepurytės primontuotos ausytės ir bumbulas.



Iki susimezgimo, Justė

Komentarai