Paprasta ir pigi pusvilnė kasdieniams mezginiams - Merino Gold

Pagalvojau, kad dažnai pliurpiu apie pašalinius reikalus. Šiame įraše pasistengsiu rašyti konkrečiau ir tik apie siūlus. Pristatysiu ir apžvelgsiu dabartinio mezginio siūlus - pusvilnę Merino Gold. Vertinant tai, kad rinkoje juos matau tikrai daugiau nei keletas metų, gal verti mūsų dėmesio?




Šiuos siūlus pirkau galvodama apie būsimą megztinį savo vyrui. Merino Gold nėra itin švelnūs, nors pastebėjau, kad priklauso nuo partijos ir spalvos. Kartais galima užtaikyti gana švelnios struktūros siūlų. Siūlai nėra kažkuo ypatingi, tiesiog gana neblogas kainos ir metražo santykis.



Štai toks mezginio storis mezgant pyniuotai. Čiupinėjant jaučiasi, kad mezginys tampa "rimtesnis", t.y. šiek storesnis, turėtų labiau laikyti formą. Rekomenduojami gana stori virbalai, bet sakyčiau nelabai sąmonė. Aš mezgu su 3.5 numerio virbalais ir tai pradėjusi megzti dar dvejojau dėl dydžio.


Toks būtų lygus mezgimas (gerosiomis akimis). Mezginys dar neskalbtas ir nelygintas, tad nekreipkite dėmesio į matomus mezginio iškilumus. Kiek esu mačiusi kitų moterų mezginių, siūlas gana tvarkingai išsitiesina. Taip pat menu, kad dažniausiai juos pirkdavo vyrams, tik dėdavo kartu du siūlus, kad būtų tvirtesni. Atsižvelgiant į sudėtį, mezginiai turėtų neblogai nešiotis, greitai nesudilti. Visai mažiems vaikučiams Merino Gold pusvilnės gal nesiūlyčiau, už panašią kainą yra malonesnių dėvėti siūlų rūšių.

Galutinį vertinimą ir rekomendacijas visgi parašysiu kai baigsiu mezginį ir paruošiu nešiojimui. O gal verčiau, kai bent šiek tiek jį ir padėvėsiu. Mano būsimas megztukas bus žemiau užpakalio, tad jei siūlai linkę dilti, greitai pasimatys☺. Tai tiek trumpai apie Merino Gold. Tikiuosi, apžvalga bus naudinga renkantis kažką naujo būsimiems jūsų mezginiams. Iki!

Trumpai drūtai:
Kaina - nuo 1.80 iki 3.5EUR už 1vnt.;
Sudėtis - 60% merinosų vilna, 40% akrilas;
Kiekis - 100g ir 400m;
Rekomenduojami virbalai - 4 ar 4.5;
Galima rasti - parduotuvėse "Verpalai", "Ermitažas", "Midara" ir daugelyje kt. Kiek žinau, pigiausi turguose;
Vertinčiau balais - 8 iš 10.

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai