Mezgimo ir kitų rankdarbių knygos: ar verta pirkti? I dalis

Sakykit, o Jūs dar perkat knygas apie mezgimą? O gal turite biblioteką nuo seniau ir į naujas visai nebesidairote? Įdomu, ar daugiau naršote internete, ar labiau jaučiate naudą ir malonumą vartant seną gerą knygą? 


Leidimo metai gana seni, bet kartais pavartau

Aš pati turiu vos keletą tokio tipo knygų. Pati seniausia pasiimta iš mamos, viena dovanota ir dar viena pirkta. Yra dar vienas, pats pats pačiausias, geriausias, tik kopijuotas variantas (iš tų laikų, kai dar be kopijavimo neįsivaizdavome informacijos gavimo). Na, ir išskyrus tą pačiausią kopijuotą, kitų dažnai tikrai nevartau. Dabar, kai internetas lūžta nuo informacijos srauto kokia tik nori tema, knygos ar žurnalai, vargšai, lieka nustumti į šalį...Ar čia tik man taip?

Senesnio leidimo knygos apie mezgimo techniką

Sakau, gal reikia pažiūrėti, koks yra išlikęs knygų apie mezgimą ir rankdarbius pasirinkimas, kurios bent jau iš pažiūros atrodo dar vertos dėmesio☺. Stengiausi atrinkti tas, kuriose daugiausiai kalbama apie pačią mezgimo techniką. Susidariau įspūdį, kad vertinant bendrai, daugiau yra teminių knygų, pav. mezgimo raštai, kojinės, kiauraraščiai ir t.t. Na, o ką radau įdomesnio, suskirsčiau pagal leidimo metus: knygos iki 2012 metų leidimo, knygos nuo 2012 iki 2017 metų leidimo. Kodėl tokie metai? Tiesiog 5 metų knygos man dar skamba kaip gana naujos☺. 



Mezgimo vadovas. 
Metai: 2012. 
Galima įsigyti čia
Oficialus platintojo pristatymas: naudodamiesi šiuo vadovu išmoksite megzti ir stilingai užbaigti drabužius ir aksesuarus: sužinosite, kaip skaityti schemas, kaip išsirinkti spalvas ir siūlus, kaip pritaikyti modelį, kaip megzti įvairiausius raštus, apykakles ir kišenes, kaip pataisyti klaideles, kaip dažyti ir velti siūlus namie, kaip prižiūrėti mezginius. Knyga iliustruota aiškiomis nuotraukomis ir schemomis.




Mezgimo biblija. 
Metai: 2011. Galima įsigyti: čia
Oficialus platintojo pristatymas: jeigu esate naujokai, „Mezgimo biblija“ padės suvokti, ką reikia žinoti, kad sėkmingai nusimegztumėte jums patikusį daiktą – paprastą šaliką ar netgi labai sudėtingą ir puošnų megztinį. Jeigu jau esate patyrę mezgėjai, ši knyga taps vertingu mezgimo technikų šaltiniu, padėsiančiu rasti ir išmokti tai, ko dar nemokate.Iliustracijose tiksliai parodyta, kaip laikyti virbalus ir siūlus, o mezgimo pavyzdžiuose matyti, kaip turi atrodyti vienu ar kitu būdu numegztas mezginys. Išmėginę knygoje pateikiamus raštų pavyzdžius, lengviau įvaldysite knygoje aprašomus mezgimo būdus. 




Mezgimas. Išsamus vadovas. 
Metai: 2009. Galima įsigytičia
Oficialus platintojo pristatymas: šiandien prieinama plati nuostabių spalvų ir tekstūrų gama, stilių ir raštų įvairovė tikrai įkvėps jums norą imtis virbalų, o su šia knyga jūs sugebėsite perprasti bet kokį raštą. Tuomet galėsite sukurti originalių drabužių sau ir savo šeimai, patys pasirinkdami spalvų derinius ir pridėdami savo paties sumanymų.



Mezgimas. Raštai ir technika. 
Metai: 2008. Galima įsigyti: čia
Oficialus platintojo pristatymas: tai yra svarbi knyga bet kuriam mezgimo entuziastui, nesvarbu, kokio lygio jis būtų. Šioje knygoje rasite 300 šiuolaikinių bei tradicinių raštų. Tai puikus įkvėpimo šaltinis bei vadovas kiekvienam, kuris nori patirti nuostabių raštų ir faktūros kūrimo malonumą. Knygoje pateikiamos kiekvieno rašto nuotraukos bei išsamios instrukcijos įvairiausiems raštams. Jūs išmoksite kurti naujoviškus drabužius bei išsiugdysite naujų mezgimo įgūdžių...


Apibendrinant

Tai va, tiek šiam kartui, tokia būtų I-oji dalis. Čia tik mano nuomonė, galbūt su manimi nesutiksite ir žinote naudingesnių knygų? Šias knygas mielai įsigyčiau pati, jei negailėčiau pinigų. Na, bet žinote, visko neturėsi, kad ir kaip kažką mėgsti. Stengiuosi racionaliai taupyti, nepirkti visko, ką pamatau įdomesnio. Galima daryti mainus su draugėmis, dar yra tokios kaip bibliotekos. Bet bet bet, reziumuojant šitą pirmą apžvalgos dalį, knygas, šias ar kitas, siūlyčiau kaip dovanų idėją toms, kurios kalba apie tai, kaip norėtų kažką megzti, pradėti megzti, arba yra visai pradedančios. Gi artėja šventės, džiuginkime vieni kitus naudingomis dovanomis☺.

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai

  1. Iš išvardintų turiu "Mezgimo bibliją" ir "Mezgimas. Raštai ir technika". Jei nebūčiau gavusi dovanų pirmosios, tikrai nebūčiau pirkusi, nes nors iliustracijų nuotraukos labai kokybiškos ir puikios, tačiau knyga tiesiog neadekvačiai didelė (ir brangi).
    Šiaip labai geras egzempliorius yra "Mezgimo menas" (2002) - vienoje vietoje ir technikos, ir raštai.
    Kas mezga mažyliams būtinai reikėtų įsigyti Debbie Bliss "Mezginiai vaikams. 50 modelių kūdikiams ir vaikams" (2012). Modeliai labai paprastai mezgami, instrukcijos surašytos papunkčiui, nors kai kur išversta labai painiai, reikia šifruoti.
    Pačios nenaudingiausios knygos mano lentynoje yra Nicky Epstein mezgimo knygos "Dekoratyviniai krašteliai" ir "Mezgimas kitaip" - nė karto nepanaudojau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. egliosha, ačiū už visiems naudingą komentarą! II-oje dalyje supažindinsiu su naujesnėmis knygomis, pažiūrėsime, kas keičiasi, ir iš vis ar keičiasi, mezgimo pasaulyje. Kai dabar knygų tokios kainos, tai tikrai reikia gerai apsižiūrėti ir pasvarstyti prieš įsigyjant...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą