Testuojam DROPS Flora vilną iš Peru. Kai norisi ne per šiltai, švelniai ir tvirtai

Artėja šventės, parduotuvėse vis daugiau šurmuliuojančių žmonių, o aš bandau tiesiog...nieko nebepirkti. Taip taip, gerai supratote, išskyrus dovanas, šiais metais išsikėliau sau tikslą nustoti tiek daug pirkti. Visko turiu daugiau nei man reikia, o ypač siūlų, tarp kurių daugybė netyrinėtų, net dar visai mažai čiupinėtų. Man, kaip siūlų maniakei, tie spintoje surūšiuoti siūlai kelia galvos sopulį ir šaukte šaukia greičiau išbandyti. O kur rasti jiems daugiau to laiko, kur jį dalina?!


Grįžtam prie testavimo. Paskutiniai iš mano pirktų siūlų buvo DROPS Flora, tai yra paprastos vilnos ir alpakų vilnos mišinys iš Peru. Sudėtis skamba labai neblogai, o dar buvo rekomenduoti pardavėjo, tad griebiau nuolaidų metu. Siūlai yra vidutinio storumo, labiau ploni, ne visai tokio storio, kokį įsivaizdavau naršant internete. Šiaip juos įsigijau ne dėlto, kad man jų labai jau stipriai reikėtų, o dėl to, kad mano viename iš mėgiamų tinklalapių jiems buvo paskelbta gana normali nuolaida. Kokia nesąmonė pirkti ko nereikia, jūs visai teisūs, jei taip pagalvojote. Aš sau irgi taip sakau☺. Bet bet, visgi įsigijau ir pagaliau atėjo eilė iš jų kažką nuveikti. Dabar galvoju, ką tuo metu galvojau, kad įsigijau tik 3vnt., bet turim ką turim. Gal 13 mėnesių sūnui kas nors išeis, pažiūrėsime.


Įsigijau 2vnt. subtilios, tamsiai mėlynos (el.parduotuvėje įvardinta indigo) spalvos (10Nr.) ir 1vnt. ryškaus geltonumo (17Nr.) kamuoliuką. Menu, kad pirkdama galvojau apie megztuką sūnui ir dvispalvį, iš kurių viena spalva būtinai tamsiai mėlyna. Šiandien, kai juos fotografavau, jau neturėjau aiškaus vaizdo, kaip tas spalvas tarpusavyje suderinsiu mezginyje. Nors kai lauke vis anksčiau temsta, niūrėja, tai bent jau nuotraukose ryškus Floros vaizdas visai įkvepia kažkam smagaus ir skatina paieškoti įdomesnių schemų. Gal, pav., mažajam patiktų mėlynas megztukas su geltonais žvėreliais?


Pereinam prie pavyzdėlio. Aš kažkaip niekuomet nesinaudoju etiketėse nurodytais mezgimo parametrais. Nes man jie niekada neatitinka, gaila laiko ir bandyti pagal juos megzti. O jūs jais pasitikite ar matuojate pagal savo ranką? Mano pavyzdėliai visada iš 30 akių, o jau tuomet matuoju, kas iš jų išeina. Šiuo atveju 30 akių atitinka 10cm, mezgu su 2.5Nr. virbalais. Etiketėje siūloma megzti su 3nr. virbalais, bet iš praktikos pastebėjau, kad gamintojas dažniausiai siūlo megzti 0.5Nr. didesniais virbalais, nei realiai reikėtų. Mezgant vaikams, iš praktikos itin siūlyčiau atidžiai pasirinkti virbalų storį, nes jau kieno kieno, bet vaikučių mezginiai labiausiai ir greičiausiai nutampomi.


Svarbus pastebėjimas, kad šių siūlų nerekomenduojama skalbti skalbimo mašinoje, tik rankomis. Labai gaila, nes jei į tai būčiau atkreipusi dėmesį anksčiau, gal šios rūšies būčiau visai neįsigijusi. Man šiuo laikotarpiu svarbu, kad viskas būtų greitai ir patogiai. Taip pat galvoju, kad visgi nors ir siūliukai labai faini, bet labiau tinkami palaidinių tipo mezginiams. Numezgus pavyzdėlį gerųjų akių raštu matosi, kad bus plonas mezginukas - "bliuskė" ir nelabai panašus į rimtą megztinį. Nors įtariu, kad visgi turėtų laikyti šiokią tokią formą, nes mezgant, tarp pirštų jaučiamas malonus mezginio standumas. Gal reikėtų nesirinkti lygaus rašto, o kažkokį iškilesnį, kuris sustandintų mezginį? Dėl šilumos, tai jos tikrai pakaks, o vaikas žiemos sezonu per daug nesukais. Ir žinote ką, turbūt tik pirmą kartą pastebėjau, kad Floros gamintojas informaciją teikia ir siūlų etiketės viduje. O būtent etiketės viduje, ne išorėje yra ta svarbioji informacija apie skalbimą, hm...Ir tos informacijos būčiau nepamačiusi, jei ne fotosesija. Kažin, ar yra daugiau tokių žiopliukių kaip aš ir to nepastebėjusių?


Tai pradžiai tiek. Nusimezgiau pavyzdėlį, susidariau pirmąjį įspūdį apie vilnos, žaismingu Floros vardu galimybes, internete panaršiau galimų idėjų artimiausiam mezginiui. Dar liko truputėlis darbelio prie paskutinio mezginio sau ir jau tada ramiai kibsiu į naująjį. Labai noriu spėti iki švenčių, kad turėčiau kuo puošti sūnelį. O ką mezgate Jūs? Ar mezgate ką nors dovanoms? Pasidalinkite idėjomis! O aš atsidarau šokoladinių saldainių dėžutę ir kol mažasis miega - skubu pamegzti, tiksliau pamedituoti.

Trumpai drūtai:
Kaina - akcijų metų apie 1.60EUR, šiaip apie 2.30EUR už 1vnt.;
Sudėtis - 65% avių vilna, 35% alpakų vilna;
Kiekis - 50g ir 210m;
Rekomenduojami virbalai - 3Nr.;
Galima rasti - įvairiose el.parduotuvėse, kaip pav. čia ar čia;
Vertinčiau balais - 9 iš 10.

P.S Šiuo metu šiai siūlų rūšiai taikomos nuolaidos, tikrai rekomenduočiau pasinaudoti, siūlai visgi verti dėmesio dėl savo švelnumo ir tvirtumo vienu metu. Juk alpakų vilna garsėja šiluma ir švelnumu, nors jos čia ir nedaug. Bet ir gerai, kad tik tiek, nes paprastai siūlai su alpakų vilna meta plauką, o šitoje rūšyje jau dabar matosi, kad taip turėtų nenutikti. Laukite tęsinio☺.

Iki susimezgimo, Justė

Komentarai

  1. Man tai dažniausiai būna taip: kooookios spalvos!!! imu tą ir aną, va iš to galėsiu tą numegzti, aną numegzti.. grįžtu visa happy iš parduotuvės su krūva siūlų. Padedu juos. Nes reikia pabaigti tai ką dabar mezgu gi. Po kurio laiko išsitraukiu savo pirkinių maišą, ir galvoju nu kurių velnių aš pirkau juos? Ką aš norėjau iš jų daryt? O spalvos kokios? Ką su tokiom spalvom numegzt? Pasimetimas totalus. Ir taip jie nukeliauja į krūvelę "kadanors panaudosiu". Tai va ta krūvelė taip sėkmingai ir kaupiasi 😂

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oo, smagu, bendramintė pakomentavo ;). Taaaip, tų kada nors ir pas mane dėžė stovi. Čia visai kaip kitoms moterims su rūbų pirkimo manija, tik su siūlais gal kiek pigiau išeina apsipirkti (bet dabartiniais laikais tik GAL) :D.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą