Megztos Kalėdos: žaisliukai (I-dalis)

Jau visai greitai, visai čia pat didžiosios metų šventės, o dovanų spintelės dar apytuštės? Atrodo, parduotuvėse tiek visko pilna, bet viskas taip...Vienoda ir nuobodu, neoriginalu, lyg jau šimtą kartų matyta, dovanota, kad net nekyla noras atverti piniginės. Jeigu ir Jūs, likus vos pusantros savaitėlės iki švenčių, dar turite abejonių dėl dovanų, kviečiu skaityti toliau. Garsiai prisižadu sau ir Jums, kad per ateinančią savaitę, kasdien pateiksiu vis po naują įrašą apie šventines puošmenas ir dovanėles. 

Megzti rankų darbo žaisliukai - burbulai

Apie pačią mezgimo techniką šį kartą daug nepasakosiu, nes nelabai čia ir daug to mezgimo. Numegztus kalėdinius burbulius ant eglutės galima pakabinti už prisiūtų juostelių arba iš už tų pačių siūlų prinertų virvelių. Megzti galima kaip "užvilktuką" ant turimo žaisliuko arba sukuriant naują - prikemšant kažko minkšto pagal jau išmegztą formą. Tiesa, aš vis "megzti megzti", bet juk galima ir nerti ;).


Idėja iš čia

Idėja iš čia

Jei kas nors paklaustų mano asmeninės nuomonės, tai aš rinkčiausi kažko tokio, kaip foto viršuje. Man labiausiai patinka atsikartojantys motyvai, kuomet atskleidžiama tam tikra tematika. Spalvas rinkčiausi kitas, bet esminė idėja puiki.

Idėja iš čia

Turbūt nenuginčysite, kad matomos vertės priduoda ir gražus, estetiškas (arba kaip tik žaismingas) įpakavimas. Foto aukščiau matosi jau aukštesnis lygis, kuomet netgi pagaminti lipdukai, bet šiaip, sakyčiau, užtektų ir sava ranka rašytų popierinių etikečių...Svarbiausia, kad su rankų šiluma ir gražiomis mintimis :).

Puiki stalo puošmena, idėja iš čia

Reziumuojant: mums tereikia išsirinkti norimus raštus ir susirankioti iš visų pakampių besimėtančius siūlų likučius. Likučiai puikiai susinaudos. Tuomet apsispręsti megzime ar nersime, o gal viską kartu. Artimųjų tai daug, o ir savus namus galima papuošti :). Megzti bus patogiausia kojinių virbalais, visgi daikčiukai maži. Patys darbeliai pareikalaus šiek tiek kantrybės ir kruopštumo, bet gera žinia - ilgai tikrai neužtruks.


Idėja iš čia

Taigi, dar tiek daug visko man norisi apžvelgti, paplepėti, kad į vieną įrašą visko tikrai nepavyks sutalpinti. Šiandien šiek tiek daugiau bendro temos pristatymo, o kitomis dienomis tik idėjos. Nepykite, bet kartu aš vis zirsiu, kad nepamirštume svarbiausio - mes juk tokios auksarankės, išnaudokime savo super galias ir šildykime jomis kitus :). Mano tikslas buvo Jus įkvėpti, tikiuosi, kad pavyko nors šiek tiek. Rytoj bus daugiau!

Juraiste

Komentarai